„Iliustruoti eilėraščių laiptai“ šeimos šventėje Skuode


2018 m. gegužės 20 d. Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius Skuodo miesto parke su vaikais ir jų tėveliais kūrė „Iliustruotus eilėraščių laiptus“. Šis kūrybinis užsiėmimas buvo viena iš gražios „Šeimos šventės Skuode 2018“ veiklų. Ją jau antrus metus organizuoja Skuodo rajono savivaldybės vaikų ir moksleivių tėvų asociacija. Nuotaikingas koncertas, mamų ir močiučių erdvė, kepamų blynų kvapas, muilo burbulai ir gražus oras sukūrė šventinę atmosferą ir bendruomeniškumo nuotaiką gausiai susirinkusioms šeimoms.

Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos šventėje kvietė vaikus ir jų tėvelius iliustruoti vasaros eilėraščių posmelius ir savo piešiniais papuošti spalvotus laiptus. Kūrybinėse dirbtuvėlėse vaikus mokėme pasidaryti linksmą popierinę sraigę. Kelias valandas netrūko nei piešėjų, nei sraigių kūrėjų. Patiems mažiesiems padėjo mamytės ir močiutės, o didesnieji vaikai iliustravo eilėraščius patys. Kiekvienam kūrėjui padovanojome ženkliukus „Laiptų iliustratorius 2018“ ir vaišinome saldainiais.

„Iliustruoti eilėraščių laiptai“ – viena iš Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos vykdomo skaitymo skatinimo projekto „Popieriniai knygutyčių labirintai“ veiklų. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos informacija

Parašykite komentarą