KLAVB bibliotekininkai tobulino kvalifikaciją 83-ojoje IFLA konferencijoje


Tarptautinės bibliotekininkų asociacijų ir institucijų federacijos (IFLA) generalinė konferencija – tai unikalus, kasmetinis renginys, pritraukiantis daugiau nei tris tūkstančius bibliotekų atstovų iš viso pasaulio. 2017 m. rugpjūčio 19–25 dienomis vyko 83-ioji konferencija Vroclavo mieste, Lenkijoje, kurios pagrindinė tema – „Bibliotekos. Solidarumas. Visuomenė“. Šioje konferencijoje kvalifikaciją tobulino trys Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos darbuotojai: direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė, vyr. metodininkė Rasa Milerienė ir vyresn. metodininkė Ieva Volskytė.

Bibliotekininkai išklausė naujausius pranešimus bibliotekininkystės tema, dalyvavo darbo grupių diskusijose. Šių metų konferencijoje didelis dėmesys buvo skirtas bibliotekų prieinamumo, paslaugų ir patalpų pritaikymo negalią turintiems žmonėms, socialiai jautrių grupių integracijos į visuomenę problematikai, inovatyvių paslaugų plėtrai. Organizuotoje plakatų parodoje buvo sudaryta galimybė susipažinti su užsienio šalių bibliotekų įgyvendintais projektais, pabendrauti su tų bibliotekininkų atstovais, užmegzti kontaktus ir pasidalinti gerąją patirtimi. Taip pat įvairių firmų atstovai pristatė naujausius bibliotekų darbe naudojamus įrenginius: skenerius, leidinių valymo įrenginius, savitarnos aparatus.

Išklausę pranešimų, bibliotekininkai skubėjo iš arčiau susipažinti su Lenkijos bibliotekomis. Lankytasi Vroclavo miesto bibliotekos Mediatekos, „Grafit“, Geležinkelio stoties filialuose. Taip pat buvo aplankyta Kelco vaivadijų ir Opolės miesto viešosios bibliotekos. Vizitų metu susipažinta su Lenkijos bibliotekų sistema, fondo organizavimu, senų leidinių saugojimo ypatybėmis, vartotojams teikiamomis paslaugomis, įgyvendintais projektais. Atkreiptas dėmesys į drąsius bibliotekų interjero sprendimus: ryškios spalvos, netradicinės formos baldai bei minkštasuoliai, žaismingai įrengtos erdvės vaikams, jaunimui.

84-oji IFLA konferencija vyks Kvala Lampūre, Malaizijoje, 2018 m. rugpjūčio 24-30 dienomis.

Parašykite komentarą